Katalog O nádobí Masterpiece Recepty Nejčastější otázky Zdravé vaření Spokojení zákazníci Rady odborníků

Copánky z čerstvého lososa s červenou cibulí a pomerančovou omáčkou

06.02.2011

Ingredience (4 porce)

Filet z čerstvého lososa 800 g
Červená cibule 
800 g
Pomeranče 
2 ks
Cukr 40 g
Máslo 
80 g
Bílý ocet 1 polévková lžíce
Bílé víno 100 ml
Sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Filet z lososa vykostíme, stáhneme kůži a nakrájíme na dlouhé ploché proužky. Zapleteme copánky a vložíme je do horké nádoby o objemu 2,7 l (TF-027-24), vymazané máslem. Oloupeme a omyjeme cibuli a nakrájíme ji na velmi tenké plátky. V rozehřáté nádobě o objemu 2,0 l (TF-020-20) necháme rozpustit máslo (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli) a smažíme cibuli, dokud nepustí šťávu. Podle chuti okořeníme a přidáme trochu bílého vína. Necháme pomalu vařit, dokud nevznikne hustá omáčka.

Oloupeme pomeranče, zbavíme je bílé slupky a kůru pomerančů nakrájíme na tenké plátky.

Kůru vložíme do nádoby o objemu 1,8 l (TF-018-16), přidáme sklenici vody, zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a necháme vařit. Scedíme a celý proces třikrát opakujeme (abychom odstranili veškerou hořkou příchuť). Do nádoby o objemu 1,3 l (TF-013-16) dáme cukr, trochu vody a pomerančovou kůru. Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a necháme zkaramelizovat.

Pomerančovou kůru přidáme k cibuli a podle potřeby přilijeme trochu octa. K lososovi přidáme trochu bílého vína, podle chuti okořeníme a pečeme po dobu 5 minut v troubě při teplotě 200 °C (předtím sejmeme plastové úchyty).

K teplé omáčce přidáme trochu másla a lehce prošleháme.

Omáčku vlijeme do teplých misek, na omáčku položíme lososové copánky a podáváme.

Místo červené cibule můžeme použít čerstvý pórek.

Nutriční hodnota na jednu porci:

Kcal 
656
Bílkoviny 40
Tuk   
41
Uhlohydráty 2
Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»