Katalog O světelné terapii Spokojení zákazníci Nejčastější otázky BIOPTRON v rukách odborníků

Posilte svůj imunitní systém s biolampou Zepter

17.02.2011

Světelná terapie BIOPTRON je novou a inovativní metodou léčby, která může pomoci při stimulování imunitního systému.

Aplikujte po dobu 4 – 10 minut, 1 až 2× denně na solar plexus ("trojúhelník" mezi žebry) po dobu minimálně 3 týdnů.

Co je to imunitní systém?

Imunitní systém je soustava speciálních buněk a orgánů, které chrání lidské tělo proti útokům původců nemocí zvenčí. Mezi tyto „útočníky“, nazývané též mikrobi (neboli „zárodky“), patří bakterie, viry, parazité a plísně. Imunitní systém rovněž monitoruje buňky uvnitř lidského těla a odstraňuje veškeré z nich, které jsou poškozené (např. infikované buňky, rakovinové buňky, atd.).

Imunitní buňky zahrnují mnoho různých typů. Buňky se dělí do skupin a každá má trochu jinou funkci. Imunitní buňky „spolu hovoří“ prostřednictvím uvolňování zvláštních chemických látek, které dokáží aktivovat jiné imunitní buňky a směrovat je tam, kde je jich třeba.

Když se útočící mikroby dostanou do těla (například pokud jsou částečky chřipkového viru vdechnuty do krku), narazí na speciální typy imunitních buněk, které „hlídají“ tkáně. Tyto buňky identifikují útočící mikroby jako „cizí“prvky (neboli „prvky, které k nim samotným nepatří“) a zničí jich takové množství, jaké jen dokáží. Jiný typ imunitních buněk mezitím „podá hlášení“ o tom, co se děje, a „zverbuje“ jiné skupiny imunitních buněk, aby přišly bojovat proti útočícím mikrobům. Ti jsou nakonec zničeni a jejich zbytek odstraněn. Pokud by imunitní systém takto nezareagoval, mikrobi by způsobili rozsáhlou infekci, která by během několika málo dní dosáhla fatálních rozměrů.

Imunitní buňky dokáží rozpoznat a zapamatovat si miliony různých mikrobů. Zvláštní skupina imunitních buněk (takzvané B buňky) produkuje speciální bílkoviny (zvané protilátky), které se zaměřují na známé mikroby. Každá protilátka je specifická pro jeden typ mikrobu (např. virus rýmy).

Mnoho imunitních buněk se vytváří v orgánu nacházejícím se v oblasti krku, v takzvaném brzlíku. Ten je nejaktivnější u nemluvňat a dětí a po pubertě začíná degenerovat. Dalšími důležitými místy, ve kterých se tvoří imunitní buňky, jsou lymfatické uzliny, kostní dřeň a slezina.

Jaké problémy se mohou vyskytnout u imunitní funkce?

Poruchy imunitního systému zahrnují dva hlavní typy:

  • sníženou imunitu
  • nadměrnou imunitní reakci.

Ke snížené imunitě dochází tehdy, jestliže je imunitní reakce narušená nebo neúčinná. To znamená, že existuje vyšší pravděpodobnost, že člověk bude postižen infekcí a ta bude vážnější.

K nadměrné imunitní reakci dochází v případě, když imunitní buňky napadnou zdravé tělesné tkáně (jedná se o takzvanou autoimunitní chorobu) nebo když se z normální imunitní reakce vyvine reakce výrazně přehnaná (např. alergie, astma).

Co způsobuje sníženou imunitu?

Snížená imunita se může objevit z několika důvodů. Někteří lidé se rodí s genetickými poruchami, které působí na jejich imunitní systém (tzv. vrozené poruchy imunitního systému). Jiní lidé imunitní nedostatečnost získají, např. po infikování virem HIV (virem lidské imunitní nedostatečnosti) a propuknutí nemoci AIDS (syndromu získaného selhání imunity).

Imunitní funkce může být potlačena určitými typy léků, např. léky proti rakovině, kortikosteroidy a antirejekčními léky (které se podávají jako prevence proti odmítnutí transplantovaných orgánů).

Snížená imunitní funkce může být rovněž způsobena špatnými stravovacími návyky (např. nedostatkem vitaminů/minerálů), nadměrným požíváním alkoholu, kouřením, nedostatkem tělesného pohybu, psychickým stresem či depresemi a vyšším věkem. Imunitní funkci mohou rovněž snižovat určité choroby, např. rakovina (včetně leukémie a lymfomu), cukrovka, virová infekce, onemocnění jater a plicní onemocnění.

Jaké jsou běžné příznaky snížené imunity?

Přesné příznaky jsou odvozeny od toho, nakolik vážně byla imunitní funkce poškozena a který typ imunitních buněk je zasažen.

Mírně snížená imunitní funkce může mít za následek zvýšenou náchylnost k infekcím, např. k rýmě, bolestem v krku, chřipce. V případě vážněji narušené imunity může docházet k infekcím způsobeným mikroby, které by tělo za normálních okolností zničilo, např. k plísňovým a parazitickým infekcím. Silně snížená funkce imunitního systému může mít za následek vážné infekce způsobené mnoha typy mikrobů (např. zápal plic, tuberkulózu, průjem, závažné vředy v ústech, na kůži nebo ve střevech) a tvorbu nádorů (zejména v lymfatických uzlinách/slezině a kůži).

Existuje něco, co lze učinit pro zlepšení imunitního systému?

Na zvýšení aktivity imunitního systému bohužel neexistují žádné léky. Jediným způsobem je snažit se udržovat imunitní systém v dobrém stavu vyváženou stravou, pravidelným tělesným pohybem, nekouřením, požíváním střídmého množství alkoholu, atd.

Novou a inovativní metodou léčby, jež může pomoci při stimulování imunitní funkce, je používání SVĚTELNÉ TERAPIE.

Aplikujte po dobu 4 – 10 minut, 1x až 2x denně.

Před použitím světelné terapie BIOPTRON vám doporučujeme, abyste se poradili se svým lékařem a získali tak odborné rady ohledně toho, zda je tato terapie vhodná nebo zda je nezbytný jiný léčebný postup.


Co je to světelná terapie?

Světlo představuje formu energie a má vlastnosti „podobné vlnám“. Rozdíl mezi různými barvami světla je určován jejich vlnovou délkou. Světlo se jako léčebný prostředek používá již od starověku. V současné době mají vědci rozsáhlejší poznatky o tom, které složky přirozeného světla pomáhají stimulovat hojení. Tyto znalosti vedly k vývoji optických přístrojů produkujících různé typy „zdravotně prospěšného“ světla – například systému světelné terapie BIOPTRON.

Jak působí světelná terapie na lidské tělo?

Přístroje světelné terapie BIOPTRON vydávají světlo různých vlnových délek, které odpovídají viditelnému světlu a infračervenému záření, přičemž u obou těchto složek byly zaznamenány vlastnosti stimulující biologické reakce. Velice důležité je, že světlo Bioptron neobsahuje škodlivé ultrafialové (UV) záření.

Při umístění přístroje Bioptron nad plochu kůže proniká energie, kterou světlo vydává do spodních tkání. Tento proces vyvolává biologickou reakci zvanou fotobiostimulace, která uvnitř těchto tkání způsobuje různé reakce, jež mohou podpořit hojení.

Pro více informací kontaktujte svého nejbližšího reprezentanta Zepter Medical »

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

BProOne.jpg

BIOPTRON Pro 1 se stolním stojanem

Bioptronová lampa BIOPTRON Pro 1, střední model bioptronové lampy, je určen jak pro použití v domácnostech, tak ve sportovních klubech nebo fitness centrech. Dále se tato biolampa h...
B2_2343.jpg

BIOPTRON 2 s podlahovým stojanem

Lampa BIOPTRON 2 je vzhledem k velikosti určena především pro větší zdravotnická pracoviště, profesionální sportovní kluby a rekondiční centra. Doporučujeme jej také pro domovy seni...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»