Novinky Zepter pomáhá Dobré zkušenosti Akce

Kateřina Winterová: Nádobí Zepter v sobě spojuje kvalitu a funkčnost

11.11.2013

„Výrobky Zepter znám už hodně dlouho. Především nádobí, které je úžasné a vyrobené z velmi kvalitního materiálu. Oblíbily si ho jak moje babička, tak maminka. Já sama jsem v něm dlouho vařila „klasickým“ způsobem, ale díky Lindě Rybové, se kterou jsme dobré kamarádky a která ráda vaří na Zepter způsob a strašně si to pochvaluje, jsem objevila ten pravý rozměr Zepter nádobí a výhody zdravého vaření v nich,“ říká herečka a moderátorka Kateřina Winterová. Přečtěte si rozhovor s touto populární herečkou, v kterém nám prozradila i svůj názor na zdravý životní styl.

Co se Vám vybaví, když se řekne zdravé vaření a zdravý životní styl?

Na první signální mi vyskočí svěží vzduch a ne moc tuku. Opravdovou podstatou zdravého životního stylu ale podle mě je se nestresovat, protože když se nestresujete, tak si můžete něco dobrého uvařit a vychutnat si to. Pak si jdete zaběhat nebo zacvičit, abyste si posílili nervovou soustavu a byli odolnější proti stresu. A to hlavní je dělat věci, které vás baví, být milován a milovat.

Co se týká dobrého jídla, tak u mě má „nálepku“ dobré takové jídlo, které má přirozenou chuť. Ráda například nechávám vyznít chuť masa, kterou nepřebíjím kořením. Snad i proto, že to s kořením moc neumím (smích). Samozřejmě, když chcete mít jídlo uvařené na určitý způsob, tak se dochucení s pomocí koření nevyhnete. My jsme doma třeba hodně používali čubricu, kterou děda vozil z Bulharska. Základem zdravého vaření jsou pak především dobré kvalitní potraviny, ať už jsou bio nebo ne. A velmi důležitý je i následný způsob zpracování a přípravy těchto potravin, kterým můžeme hodně pokazit.

Kdy jste začala vařit a kdo vás přivedl k vaření?

U nás v rodině vaří dobře nejen maminka, ale i táta. Upřímně ale musím přiznat, že dřív jsem se vaření zdatně vyhýbala. Prostě to nebyla moje oblíbená disciplína (smích). Všechno ale změnila kolem roku 2000 změna životního stylu, když jsem se stala vegetariánkou. Tehdy ani v Praze nebylo moc restaurací, které by ve svém jídelníčku nabízely vysloveně vegetariánská jídla. A nabídce bezmasích jídel tehdy bezpečně vévodil smažený sýr se šunkou (smích). To mě donutilo začít si připravovat zeleninu a vařit si sojové maso na různé způsoby. Skutečný zlom do mého přístupu k vaření ale přineslo až založení rodiny a děti. 

Zdravé vaření na Zepter způsob mně osobně přijde hodně zajímavé

Jste moderátorkou televizního pořadu Herbář. Mohla byste nám ho představit?

Herbář je televizní magazín o zdravém životním stylu. Moderujeme ho společně s Lindou Rybovou. Snažíme se prezentovat své zkušenosti s bylinami, tak nějak ze široka představit možnosti jejich zpracování, účinky a jak nám mohou konkrétně pomoct. Jednoduše řečeno, zajímáme se o přírodu, o to, co nám nabízí, a tyto možnosti se pak snažíme prostřednictvím vaření a jednoduchých receptů zprostředkovat divákům. Herbář je taková bylinková televizní show nebo magazín o zdraví převlečený za kuchařskou show.

V první sérii, která má jedenáct dílů, jsme představily celkem třicet tři bylin. Já sama z nich mám nejradši černý bez. Nejvíc k němu tíhnu, protože ho běžně i doma hodně zpracovávám a protože je to rostlina, která má široké využití, a dají se zpracovat všechny její části. Za zázračnou rostlinu ho považovali už druidové. Divákům jsme ukázaly, jak z jeho květů a plodů mohou udělat šťávu nebo povidla na bolavé nervy. Na druhou stranu mě při natáčení asi nejvíce překvapily účinky kopretiny řimbaby, ze které jsme připravily bylinkové máslo na migrénu. Řimbaba je hrozně hořká a musí se s ní zacházet opravdu opatrně. S pokorou a úctou by se ale mělo zacházet s jakoukoli bylinou obecně. Některé Vám totiž v určitém přesně daném množství pomůžou, zatímco ve velkém dokážou i ublížit.

Motto společnosti Zepter International zní: Jezte zdravě – žijte déle. Jak konkrétně se vy osobně snažíte v každodenním životě toto heslo naplňovat?

Důležitá je především snaha, protože cesta je cíl. Člověk musí hlavně chtít a sám začít změnu aktivně řešit, protože rozhodnutí jíst zdravě vychází především z naší hlavy. Když nepřijmete zdravý životní styl za svůj, tak vám bude přinášet spíš více stresu. A to není dobře. Myslím si, že snaha žít zdravě se může stát zcela přirozenou součástí našeho života. Naučíme se jíst základní potraviny, najdeme si svého řezníka, kterému věříme, vypěstujeme si svoje byliny a zeleninu, nebo si pro ně zajdeme na trh. Určitě se ale nezblázním, když nemám biopotravinu po ruce. Není třeba mít všechno jídlo v biokvalitě, ale v takové, o které víte, že je dobrá. Jak jsem už řekla, důležité je především vyloučit stres, pokud to jde, ze svého života.

Jako vegetariánka, jsem jedla strašně moc všechny druhy salátů, sojové maso a brambory. Upřímně ale musím přiznat, že přechodem na vegetariánství jsem svému zdraví více ublížila než prospěla, protože jsem nijak nenahrazovala látky, které jsem dřív získávala z masa. Teď mému jídelníčku kraluje především vyvážená strava, tedy jím všechno, co nám příroda nabízí: vejce, ryby, zeleninu – mám strašně ráda kořenovou zeleninu, která se dá zpracovat na tisíc způsobů –, rajčata, sýry a samozřejmě obiloviny, třeba žitný kváskový chleba atp. Věřím ve vyváženost, a i když jsem perfekcionistka, tak vím, že dosažení absolutní dokonalosti není v lidských silách. Proto se nezblázním z toho, když sním bílý rohlík nebo dítěti koupím lízátko.

S jakými výrobky máte spojenou značku Zepter?

Výrobky Zepter znám už hodně dlouho, protože moje máma i babička si v polovině 90. let koupily sady nádobí. Máma byla z tohoto nádobí nadšená a vaření v něm ji opravdu bavilo. Já sama jsem ho pak dostala asi před deseti lety darem od babičky a stále vypadá jako nové. Dlouho jsem v něm vařila „klasickým“ způsobem, ale díky Lindě Rybové, se kterou jsme dobré kamarádky a která ráda vaří na Zepter způsob a strašně si to pochvaluje, jsem objevila ten pravý rozměr Zepter hrnců a výhody zdravého vaření v nich. Trochu jsem tak znovuobjevila značku Zepter (smích). Zdravé vaření na Zepter způsob mně osobně přijde hodně zajímavé.

Čemu dáváte přednost: kvalitě, nebo kvantitě?

Jednoznačně dávám přednost kvalitě. Mám ráda jednoduché věci, které fungujou a nemají různé „zatáčky“ a výmysly okolo. Mám ráda střídmost, skromnost, jednoduchost a přírodní materiály. Výrobky z kvalitních materiálů jsou úžasné a takové je i nádobí Zepter (společnost Zepter jako jediná na trhu nabízí nádobí z austenitické oceli AISI 316L – pozn. red.). Samosebou se ale rozumí, že každý kvalitní výrobek, aby vám přinášel maximální užitek se musíte naučit používat a to vás na začátku stojí určitou námahu, kterou není každý ochotný podstoupit. Není to tak, že u kvalitního výrobku nemusím přemýšlet a vše se udělá takzvaně samo. Navíc když výrobek souzní s vaší životní filozofií a přijmete ho, tak to je to, čemu já dávám přednost. To je ta pravá kvalita.

Rozhovor společnosti Zepter International poskytla Kateřina Winterová, herečka a moderátorka


Více o nádobí Zepter »


Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

SmartLine_nadoba.jpg

Nádoby na vaření SmartLine

SmartLine: nová generace nádobí Zepter! Akutermické dno nádob rychle akumuluje teplo a přenáší ho do potravin, které se tak vaří při nízkých teplotách. Tělo Zepter nádoby je vždy je...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»