Lilky á la parmigiana
Ingredience (4 porce)
Lilky |
4 |
Rajčatové pyré | 500 ml |
Strouhaný parmezán | 200 g |
Lístky bazalky | 20 |
Extra panenský olivový olej |
60 ml |
Bílá mouka (hladká) | 150 g |
Arašídový olej |
POSTUP PŘÍPRAVY
Lilky očistíme a nakrájíme na proužky. Osolíme je (abychom neutralizovali jejich hořkou příchuť) a necháme chvíli odpočinout.
Pak lilky opláchneme a osušíme papírovými ubrousky. Lehce je poprášíme moukou.
Při střední teplotě zahříváme pánev na smažení o objemu 2,5 l (Z-FP2425-SC) s poklicí, dokud se šipka indikátoru tepelné regulace neposune do zeleného pole.
Dno pánve lehce pomažeme olejem a osmažíme (bez poklice) na něm lilky po obou stranách dozlatova.
Osmažené lilky, rajčatové pyré, parmezán a lístky bazalky dáme do pekáčku (LX-443-N). Nakonec posypeme strouhaným parmezánem a pečeme v troubě do zlatohněda.
Podáváme teplé nebo studené, jako předkrm nebo jako přílohu.
Nutriční hodnota na jednu porci:
Kcal 1072
Bílkoviny 26
Tuk 91
Uhlohydráty 40