Katalog O nádobí Masterpiece Recepty Nejčastější otázky Zdravé vaření Spokojení zákazníci Rady odborníků

Menfi Industria: továrna, kde vzniká nejlepší nádobí na světě

30.09.2013

Příběh o úspěchu společnosti Zepter začal před více než dvěma desetiletími, a to v roce 1986, kdy byla společnost Zepter založena s hlavním sídlem v rakouském Linci a s prvním výrobním závodem v italském Miláně, který vyráběl vysoce kvalitní nádobí na vaření Masterpiece a umělecké stolní dekorace. Nádobí Masterpiece je dosud na celém světě synonymem nesporné a trvalé hodnoty. Moderní závod – Menfi Industria v Miláně – se stal se svou výrobní kapacitou více než 1 000 000 jednotek ročně a s 24 000 m2 obchodní plochy srdcem a kolébkou impéria Zepter.

Továrna Menfi v italském Miláně se rozkládá na ploše o rozloze více než 20 tisíc m2. Zde se vyrábí za využití těch nejmodernějších technologií a pod přísným dohledem ve všech výrobních fázích nádobí Zepter Masterpiece. Nádobí Zepter je vyrobené z ušlechtilé oceli Zepter 316L (Cr-Ni-Mb 18/12/3).

Jednotlivé fáze ve výrobě nádobí:

  • Tvarování a měření
  • Přidání dna
  • Proces čištění a leštění
  • Kontrola kvality a připevnění úchytů
  • Balení

Jednotlivé fáze výroby nádobí Zepter jsou:

  1. Tvarování a měření - proces tvarování se využívá především při výrobě těla nádoby nebo poklice, a to postupným ohýbáním/tvarováním ocelového disku mechanickými a hydraulickými lisy. Celý proces je plně automatizován.



  2. Přidání dna - hliníkový disk, který je součástí ocelové kapsle, je k tělu nádoby připevněn mechanicky. Když jsou přiletovány k sobě při teplotě cca 500 °C, tělo nádoby, hliníkový disk a ocelová kapsle se v lisu při mechanickém tlaku cca 2000 tun spojí v jeden celek. Celý proces je monitorován HD videosystémem.



  3. Proces čištění a leštění - nádoby a poklice jsou leštěny mechanicky. Továrna Menfi je vybavena čtyřmi plně automatickými lešticími linkami s osmi roboty. V poloautomatické zóně jsou leštěny tácy. Z lešticí linky jsou nádoby a poklice pomocí dopravního systému přepraveny do mycích tunelů a následně podstupují přísnou kontrolu kvality.

  4. Kontrola kvality a připevnění úchytů - v této fázi se provádí důkladná vizuální kontrola, která odhalí i ten nejmenší výrobní defekt. Následně jsou připevněny úchyty k tělu nádoby a knoflíky k poklicím. Hotové a kompletní nádoby jsou pak předány do balicí zóny.

  5. Balení - proces balení je poslední výrobní fází, v níž jsou výrobky opatřeny obalem a na paletách připraveny k expedici. Výstupní kontrola kvality ještě potvrdí, že celý výrobní proces proběhl v souladu s předepsanými standardy a pravidly.

„Zelená továrna“ Menfi Industria

Menfi Industria byla vždy ekologicky uvědomělou společností. Její motto zní „Zelená továrna“. Ohleduplnost k životnímu prostředí znamená nejen ochranu důležitých hodnot, ale je také garancí prosperity budoucích generací. Filozofie „zelené továrny“ Menfi je podnikat etickým způsobem a vyrábět produkty z materiálů, které poskytuje příroda, a to bez jejího znečišťování.

Menfi Industria proto:

  • používá výrobní metody šetrné k životnímu prostředí,
  • pravidelně a velmi pečlivě kontroluje stav svých výrobních linek,
  • zachytává a recykluje všechen železný odpad a tím mimo jiné zabraňuje případnému úniku olejů do země,
  • velmi důkladně třídí všechny odpady,
  • shromažďuje zvlášť všechny druhy odpaních vod, které pak, pokud je to nezbytné, likviduje ve spolupráci se specializovanými společnostmi,
  • zachytává maximální množství škodlivých látek vypouštěných do ovzduší
  • vyrábí v nízkoenergetických halách, které jsou důkladně izolovány, a její výrobní linky se vyznačují nízkou spotřebou energie

…a také ve velmi blízké době začne využívat zelené energie!

Jako základ svého přístupu k životnímu prostředí si Menfi Industria stanovila neustálé zlepšování svého vlivu na něj, odhalování přímých a nepřímých dopadů činnosti na jeho kvalitu, shodu s důležitou místní legislativou a se všemi závazky, které Menfi Industria uzavřela. A proto je její snahou věnovat maximální pozornost svému vlivu na životní prostředí a zabránit v největší možné míře jakékoli formě jeho znečištění.

Více informací na www.menfi.it.

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»