Monte Bianco (dezert z jedlých kaštanů)
Ingredience (4 porce)
Jedlé kaštany |
800 g |
|
Mléko |
1 litr |
|
Cukr | 300 g |
|
Vanilková tresť | 1 kapka |
|
Čerstvá smetana | 300 ml | |
Kakaový prášek | 10 g |
POSTUP PŘÍPRAVY
Oloupané kaštany vložíme do nádoby o objemu 2,5 l (Z-1625) a přidáme mléko a cukr.
Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a vaříme pod poklicí zhruba 20 až 25 minut, dokud kaštany nezměknou. Šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli.
Mléko v případě potřeby slijeme.
Pomocí lisu (TZ-101) rozmačkáme kaštany.
Hmotu nalijeme do číší nebo misek Baron nebo do číší Magic Harmony.
Pomocí přístroje MixSy (VO-022-K) ušleháme šlehačku a vanilkovou tresť.
Šlehačku dáme na kaštanové pyré a Monte Bianco je hotové.
Uložíme na chladném místě.
Posypeme kakaem a podáváme.
Nutriční hodnota na jednu porci:
Kcal | 1074 |
Bílkoviny | 14 |
Tuk | 42 |
Uhlohydráty | 172 |