Katalog O světelné terapii Spokojení zákazníci Nejčastější otázky BIOPTRON v rukách odborníků

Na jakém principu Bioptron pracuje?

17.02.2011

Systém světelné terapie BIOPTRON je celosvětově patentovaným medicínským přístrojem světelné terapie se zvláštní optickou jednotkou, která vytváří světlo, jež je podobné části elektromagnetického spektra přirozeného světla slunečního a navíc neobsahuje UV záření.

Světelná terapie

Světelná terapie BIOPTRON působí přirozeným způsobem: podporuje regenerativní kapacitu a rovnováhu lidského těla, a tak pomáhá využít tělu jeho vlastní léčebný potenciál. Světlo, jež pronikne do tkáně, podpoří pochody biostimulace (to znamená, že pozitivně ovlivňuje rozličné biologické pochody organismu, a tak zlepšuje všechny tělesné funkce.)

Terapie, jež se snadno aplikuje a nepotřebuje léky
Technologie BIOPTRON se začala v medicíně přijímat i využívat v širokém měřítku jako lékařský nástroj, jež se snadno obsluhuje, je účinný a není k němu zapotřebí dalších léčiv. Během více než 15 let celosvětového klinického výzkumu bylo prokázáno, že tento přístroj podporuje tradiční způsob léčby akutních i chronických poranění a pooperačních ran.
Hippokratova filozofie léčby začala znovu ovlivňovat pole medicíny: "Primum non nocere" (Hlavní je neuškodit) a "Važme si léčivé síly přírody".

Systém světelné terapie BIOPTRON byl schválen jako lékařský přístroj podle směrnice 93/42/EHS.

Biostimulace

BIOSTIMULAČNÍ ÚČINKY
Světlo BIOPTRON má biostimulační účinky: po aplikaci na kůži stimuluje nitrobuněčné struktury a molekuly citlivé na světlo. Tato stimulace podnítí buněčné řetězové reakce a vyvolá tzv. sekundární reakce, jež se neomezují pouze na léčenou oblast, ale ovlivňují celé tělo.

STIMULACE A MODULACE
Světelná terapie BIOPTRON stimuluje a upravuje reparativní i regenerační pochody i procesy, jež se týkají lidského imunitního systému.

PŘIROZENÉ PŮSOBENÍ
Světelná terapie BIOPTRON působí přirozeným způsobem: podporuje regenerativní kapacitu těla, a tak pomáhá tělu využít jeho vlastní léčebný potenciál.

Vlastnosti světelné terapie

Světlo BIOPTRON má tyto vlastnosti:

  • POLARIZACE - světlo BIOPTRON je polarizované: jeho vlny se pohybují (oscilují) v rovnoběžných rovinách. Stupeň polarizace, jehož světlo vydávané přístrojem BIOPTRON dosahuje, je více než 95 %.
  • POLYCHROMIE - světlo BIOPTRON je polychromatické. Jeho spektrum tedy neobsahuje jen jednu vlnovou délku (jako je tomu u laseru), ale spektrum má širší škálu, obsahuje i viditelné světlo a část infračerveného záření. Vlnová délka světla BIOPTRON se pohybuje od 480 nm do 3 400 nm. Elektromagnetické spektrum světla BIOPTRON neobsahuje UV záření!
  • NEKOHERENCE - světlo BIOPTRON je na rozdíl od laseru nekoherentní, jeho vlny mají rozdílnou fázi. Světelné vlny tedy nejsou synchronizované.
  • NÍZKÁ ENERGIE - světlo BIOPTRON má nízkou energetickou hustotu. Tento stupeň energetické hustoty má biostimulační účinky, a tak umožňuje světlu příznivě podporovat různé biologické pochody v těle.

Světlo BIOPTRON se jako nástroj terapie využívá mnoha způsoby a s velkým ohlasem již od svého vynálezu, tj. více než 15 let.

Všechny přístroje světelné terapie BIOPTRON jsou vyrobeny ve Švýcarsku, výrobcem je spol. BIOPTRON AG.

Kontraindikace a relativní kontraindikace (*)

Před použitím terapie BIOPTRON se poraďte s lékařem, a to zejména v případě těchto nemocnění:

  • fotoalergie
  • porfyrie (všech typů)
  • aktinická retikulóza (fotoalergická kontaktní dermatitida)
  • Cheilitis exfoliativa actinica (zánět spodního rtu způsobený zářením)
  • Erythema exsudativum multiforme
  • Lupus erythematodes*
  • Herpes solaris (opar způsobený slunečním zářením)
  • Hydroa vacciniformis
  • Xeroderma pigmentosum (nadměrná citlivost kůže na UV záření)
  • záněty očí*
  • onemocnění sítnice
  • užívání léčivých přípravků/bylin vyvolávajících fotosenzitivitu
Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

BProOne.jpg

BIOPTRON Pro 1 se stolním stojanem

Bioptronová lampa BIOPTRON Pro 1, střední model bioptronové lampy, je určen jak pro použití v domácnostech, tak ve sportovních klubech nebo fitness centrech. Dále se tato biolampa h...
MedallDev_6_Flat.jpg

BIOPTRON MedAll se stojanem

BIOPTRON MedAll - jednička v oboru léčebné světelné terapie! Švýcarský přístroj světelné terapie BIOPTRON MedAll je novým modelem nahrazujícím BIOPTRON Compact III, avšak s větším p...
BCT.jpg

Barevný set k BIOPTRON Compact III

Barevná terapie BIOPTRON pomáhá uvést energetická centra našeho těla do rovnováhy, posiluje je a zároveň stimuluje hojivé procesy našeho organismu. Barva je čistá vibrace a může zvy...
B2_2343.jpg

BIOPTRON 2 s podlahovým stojanem

Lampa BIOPTRON 2 je vzhledem k velikosti určena především pro větší zdravotnická pracoviště, profesionální sportovní kluby a rekondiční centra. Doporučujeme jej také pro domovy seni...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»