Novinky Zepter pomáhá Dobré zkušenosti Akce

Sanja Vranic: Bioptron MedAll je nový standard v péči o zdraví

24.03.2014

V sobotu 8. února byl na na český trh oficiálně uveden nový model celosvětově nejoblíbenějšího přístroje světelné terapie Bioptron, který nese název MedAll. Do Prahy ho přijela osobně představit Sanja Vranic, mezinárodní brand ředitelka programu Medical. Využili jsme této příležitosti a zeptali se za vás nejen na to, jak vznikal MedAll, ale také na nové indikace a jeho využití. A proč je podle Sanji Vranic terapie Bioptron tak výjimečná? Více se dozvíte v rozhovoru.

Sama využívám Bioptron především při léčbě různých sportovních poranění nebo k úlevě od bolesti

Vzpomínáte si, kdy jste poprvé slyšela o společnosti Zepter International?

Vůbec poprvé jsem o společnosti Zepter slyšela v době, kdy jsem ještě studovala medicínu. Na konci studií jsem totiž byla jedním z našich přednášejících doktorů přizvána, abych se zúčastnila společně s dalšími kolegy prezentace společnosti Zepter. Vedla ji úžasná dáma, která byla neodolatelná svými vědomostmi, stylem, nadšením a vášní, s níž nám představovala Zepter výrobky. Tehdy to byly především produkty programu Home Art. Ještě teď si živě vzpomínám, jak každý z dvaceti přítomných lékařů si koupil některý z výjimečných Zepter produktů, které nám byly představeny.

S Bioptronem jsem se poprvé blíže seznámila a začala ho používat ve své lékařské praxi na rehabilitačním oddělení jedné z předních klinik. Kromě toho jsem učila i studenty medicíny, jak mohou využívat neinvazivní terapii polarizovaným světlem při léčbě různých zdravotních problémů. Ještě dnes si živě vzpomínám na svého prvního pacienta, kterého jsem v roce 1998 léčila s využitím světelné terapie Bioptron. Utrpěl těžké poranění ruky, které bylo velmi bolestivé a navíc doprovázené vážným povrchovým zraněním kůže, jehož následkem mohla být výrazná nevzhledná jizva. Proto jsme co nejdříve aplikovali každý den 10minutovou léčbu terapií Bioptron, přičemž první výsledky se dostavily už po druhém sezení. Celkově lze říct, že se světelnou terapií Bioptron jsme dosáhli velmi rychlého bezbolestného hojení poranění s téměř neznatelnou jizvou a s velmi kvalitní novou tkání pokožky.     

Já sama využívám doma Bioptron především při léčbě různých sportovních poranění nebo k úlevě od bolesti při problémech se spodní částí zad. Mému otci jsem světelnou terapii aplikovala na bolavé klouby postižené revmatickým onemocněním.

Lidé by si měli pořídit světelnou terapii Bioptron, protože Bioptron uzdravuje

Proč je podle vás světelná terapie Bioptron tak výjimečná?

Bioptron představoval zcela revoluční technologii jak před dvaceti lety, kdy byl uveden na světové trhy, tak i dnes si bezpečně drží svou pozici celosvětové jedničky v oblasti léčby polarizovaným světlem. Je to především díky tomu, že společnost Zepter investovala v uplynulých dvou desetiletích nemalé finanční prostředky nejen do optimalizace a vývoje této technologie, ale také do lékařského výzkumu jejího využití. V současnosti neexistuje v této oblasti žádný jiný obdobný systém, který by měl za sebou tak rozsáhlé a pevné zázemí, pokud jde o technologii, lékařský a technický výzkum, jako má světelná terapie Bioptron. 

Lidé by si měli pořídit světelnou terapii Bioptron, protože Bioptron uzdravuje. Léčba světlem je nadčasová, bezpečná a bez jakýchkoli vedlejších účinků nebo kontraindikací a jedná se o profesionální lékařskou metodu, kterou můžete používat jako prevenci každý den. Je tedy vhodná pro všechny: jak pro nemocné, tak zdravé.

Jaký přístroj terapie Bioptron sama vlastníte a k čemu konkrétně ho používáte?

Doma mám Bioptron Pro 1 ve verzi s podlahovým stojanem a nyní také samozřejmě nový Bioptron MedAll, který vždy vozím s sebou, ať už jedu na dovolenou nebo služební cestu. Účinků světelné terapie Bioptron pravidelně využívám po cvičení na namožené svaly, případně svalové křeče. Vždy svítím deset minut na bolestivá místa. Velmi často ji používám také při problémech s bolavými zády. Vždy po třech aplikacích po deseti minutách dosáhnu výrazného snížení bolestivosti. Nemůžu opominout zmínit ani kombinaci Bioptronu a kosmetiky. Každé ráno si před nanesením krému svítím na pleť pět minut polarizovaným světlem – občas v kombinaci s modrým filtrem –, protože pak se zlepšují účinky krému. Je tedy velmi důležité, aby se aplikace světelné terapie Bioptron stala součástí naší každodenní rutiny a abychom každé ráno investovali do svého zdraví a krásy pět až deset minut času. Určitě se to vyplatí.

V březnu byla oficiálně uvedena na český trh nová generace základního přístroje terapie Bioptron pod označením MedAll. Jaká jsou hlavní zlepšení oproti předchozímu modelu Compact III?

Vývoj nového modelu, který nese název MedAll, trval dva a půl roku. Od prvních návrhů, které jsme prezentovali prezidentovi společnosti panu Zepterovi, jsme museli udělat stovky rozhodnutí, abychom svým zákazníkům po celém světě mohli nabídnout tak skvělý výrobek, jenž by uskopojil nejen jejich nejnáročnější požadavky, ale také zcela naplnil všechna naše očekávání. Použitá technologie a technická řešení u přístroje MedAll plně vyhovují i těm nejpřísnějším evropským normám platným pro lékařské přístroje. MedAll je certifikovaný jako lékařský přístroj společností Dekra jak pro evropský, tak i celosvětový trh.

Je dokázáno, že 2měsíční aplikace světelné terapie Bioptron snížila o 60 % vypadávání vlasů

Bioptron Compact III drží prvenství v tom, že to byl první přístroj světelné terapie uznaný jako lékařský přístroj. Takto vysoce nastavený standard jsme u MedAllu chtěli posunout ještě dále a nabídnout tak našim zákazníkům přístroj s nejnovější technologií, moderním ergonomickým designem a kompaktními rozměry, který by byl vyroben ze zcela antialergenního materiálu. Asi nejdůležitějším zlepšením oproti Compactu je zvětšení průměru filtru o 1 cm, a to ze 4 na 5 cm, což v praxi znamená, že MedAll dokáže ze vzdálenosti 10 cm ošetřit o 65 % větší plochu. Co se týká účinků terapie Bioptron, nejsme omezeni jen na využití v lékařství, ale polarizované světlo nachází své uplatnění také v oblasti péče o pleť a boji proti stárnutí. Je dokázáno, že 2měsíční aplikace světelné terapie Bioptron snížila o 60 % vypadávání vlasů.

Mohla byste nám prozradit nějaké plány do budoucna?

Společnosti Bioptron AG a Zepter neustále investují do vývoje nových technologií a optimalizace těch stávajících. V současnosti jsme se zaměřili především na inovace a technická vylepšení u přístroje Bioptron 2, včetně určitých speciálních vlastností z oblasti barevné terapie.

Co byste vzkázala našim obchodním konzultantům?

Jedině s lepší a hlubší znalostí světelné terapie Bioptron a jejím každodenním používáním můžeme porozumět tomu, jak výjimečná je technologie Bioptron a jak může pomoct našim zákazníkům při řešení nejrůznějších zdravotních problémů, a tím jim umožnit žít zdravější a kvalitnější život.

Rozhovor společnosti Zepter International poskytla Sanja Vranic, M.D., mezinárodní ředitelka programu Medical

 

Více o BIOPTRON MedAll »

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

B2_2343.jpg

BIOPTRON 2 s podlahovým stojanem

Lampa BIOPTRON 2 je vzhledem k velikosti určena především pro větší zdravotnická pracoviště, profesionální sportovní kluby a rekondiční centra. Doporučujeme jej také pro domovy seni...
MedallDev_6_Flat.jpg

BIOPTRON MedAll se stojanem

BIOPTRON MedAll - jednička v oboru léčebné světelné terapie! Švýcarský přístroj světelné terapie BIOPTRON MedAll je novým modelem nahrazujícím BIOPTRON Compact III, avšak s větším p...
BProOne.jpg

BIOPTRON Pro 1 se stolním stojanem

Bioptronová lampa BIOPTRON Pro 1, střední model bioptronové lampy, je určen jak pro použití v domácnostech, tak ve sportovních klubech nebo fitness centrech. Dále se tato biolampa h...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»