Katalog O nádobí Masterpiece Recepty Nejčastější otázky Zdravé vaření Spokojení zákazníci Rady odborníků

Zelná polévka s bramborami a jemnou klobásou

21.08.2012

Ingredience (6 porcí):
•  450 g italské kuřecí nebo krůtí klobásy nakrájené na plátky o síle 1,2 cm
•  2 šálky (180 g) cibule nasekané nahrubo
•  2 polévkové lžíce rajčatové pasty
•  8 šálků (2 l) zeleninového vývaru
•  900 g oloupaných brambor nakrájených na kostky o velikosti 2,5 cm
•  675 g savojského zelí
•  3 snítky nadrobno nasekané čerstvé petrželky
•  1 šálek (90 g) čerstvě nastrouhaného vyzrálého pikantního sýru, např. Pecorino Roman

Sůl, čerstvě mletý černý pepř dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Doba přípravy: 15 minut
Doba tepelné úpravy: 30 minut

Do nádoby s vodou vložte systém parních košíků, přidejte brambory a zelí (obsah nádoby může přesáhnout maximální doporučený obsah, protože zelí zmenší během tepelné úpravy svůj objem).

Přiklopte poklicí Syncro-Clik® Z-420-20 a poklici zajistěte. Na velkém plameni nechte vytvořit vysoký tlak, zmírněte plamen a vařte po dobu 3 minut.

Mezitím si v nádobě Zepter o objemu 5,8 l (Z-2058) na středně velkém až velkém plameni připravte nakrájenou klobásu. Až začne klobása syčet, zmírněte na střední plamen a nechte 2 až 3 minut za častého míchání opékat, dokud klobása nezíská světle hnědou barvu. Přidejte cibuli a rajčatovou pastu a za častého míchání vařte další 2 minuty.

Zelí již bude v tuto chvíli hotové, proto uvolněte tlak, odstraňte poklici, přidejte nakrájenou klobásu a zbytek vývaru, vmíchejte petrželku, 1/3 šálku sýru Pecorino Romano a přidejte sůl. Polévku je možno nyní podávat. Budete-li chtít, položte na dno každé misky plátek chleba a ten pomocí naběračky přelijte polévkou.

Posypte sýrem Pecorino Romano a černým pepřem. U stolu pak ještě přidejte strouhaný sýr.

Lze též podávat s 6 plátky selského chleba.
Obměny: zelí můžete nahradit jinými druhy zeleniny, například nasekanou čekankou nebo locikou...

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

SmartLine_nadoba.jpg

Nádoby na vaření SmartLine

SmartLine: nová generace nádobí Zepter! Akutermické dno nádob rychle akumuluje teplo a přenáší ho do potravin, které se tak vaří při nízkých teplotách. Tělo Zepter nádoby je vždy je...
cestelli9.jpg

Systém parních košíků

Systém parních košíků je velice všestranný a může způsobit převrat ve způsobu, jakým vaříte! Používejte systém parních košíků pro různé způsoby přípravy jídel. Nejenže vždy dosáhnet...
syncro-clik.jpg

Syncro-Clik®

Rychlejší než kdykoliv předtím - stačí pouhý jeden "Syncro-Clik" a svou nádobu Zepter přeměníte na tlakový hrnec! Syncro-Clik je speciální poklice, kterou lze používat na všechny ná...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»