Novinky Zepter pomáhá Dobré zkušenosti Akce

Zepter daroval lampu Bioptron Pro 1 nemocnému Janu Kubátovi

23.09.2013

Jan Kubát je jednadvacetiletý chlapec, kterému byla po komplikovaném porodu diagnostikována dětská mozková obrna s postižením všech čtyř končetin. Díky svému postižení trpí silnými svalovými křečemi a spasmy (stav, kdy dlouhodobě dochází k nadměrnému a velmi bolestivému stahu kosterní nebo hladké svaloviny). Lékařem předepsané léky a masti ale úlevu od bolesti nepřinesly. Proto se Janova matka rozhodla hledat jiné řešení. Bohužel vzhledem k vysokým nákladům, které si žádá nepřetržitá péče, si zakoupení bioptronové lampy rodina nemohla dovolit.

Zepter International opět pomáhal prostřednictvím Občanského sdružení Život dětem

Z tohoto důvodu se paní Kubátová obrátila na Občanské sdružení Život dětem s žádostí o pomoc při zakoupení bioptronové lampy, která by Janovi pomohla ulevit od bolesti. Na základě této žádosti i předešlé úspěšné spolupráce kontaktovalo Občanské sdružení Život dětem společnost Zepter International, která velmi ráda Janu Kubátovi bioptronovou lampu Bioptron Pro 1 darovala.

Dne 30. 7. 2011 tak proběhlo v Kunraticích předání bioptronové lampy Bioptron Pro 1. Lampu Janovi za společnost Zepter předala a také osobně předvedla obchodní ředitelka Medical východ Kateřina Černohousová. Předání se zúčastnila i Vlasta Kovářová za Občanské sdružení Život dětem. Dále si můžete také přečíst rozhovor se Simonou Kubátovou, matkou Jana Kubáta, o tom, jak mu Bioptron Pro 1 pomáhá.

Simona Kubátová: Člověk se nesmí nikdy vzdát. I malý úspěch vám dodá hodně síly

Kdy se projevily u vašeho syna příznaky dětské mozkové obrny?

Příznaky DMO se u mého syna projevily hned po narození. Porod byl těžký, proveden kleštěmi. Bohužel došlo ke krvácení a nedostatku kyslíku. Syn má DMO, forma spasticko-dyskinetická (postiženy jsou všechny čtyři končetiny). Moje první reakce na tuto zprávu byla zdrcující, na zhroucení. Nelze ani popsat, jak se člověk cítí. Hlavou se vám honí různé myšlenky. Bohužel musím přiznat, že jsem myslela i na to, že bych syna dala do ústavu. Ale jak člověk přemýšlí dál, tak jsem tuto myšlenku okamžitě zavrhla – vždyť je to můj syn!
Měla jsem velkou podporu ze strany manžela, řekli jsme si, že budeme bojovat a že to zvládneme. Začala jsem se synem cvičit 6krát denně Vojtovu metodu, rozvíjet psychiku a motoriku. A hlavně jsem si umínila nic nevzdávat a to platí dodneška. Je to velmi těžká cesta, stále na různá vyšetření, návštěvy specialistů – logoped, neurolog, ortoped, psycholog, SPC, a ze všeho nejdůležitější byla rehabilitace.
Tato nemoc vám přinese do života hodně omezení a hrozně moc práce, není to jako u zdravého dítěte. Ale ničeho nelituji, člověk se nesmí vzdát, pak i malý úspěch Vám dodá hodně síly. I když je synovi 21 let, je zcela závislý na pomoci druhé osoby. Snažíme se mu pomáhat, jak se dá, a zařazovat ho do běžného života, cestovat s ním a zkoušet i věci pro zdravého člověka (v rámci možností). I vzhledem k postižení, má můj syn radost ze života. Vím to, protože mi to sám řekl. A to je největší odměna, jakou mi mohl dát.

Jak jste se dozvěděla o biotronové lampě a účincích světelné terapie? Jak konkrétně pomáhá lampa Bioptron vašemu synovi?

O bioptronové lampě jsem se dozvěděla od známé a pak jsem se podívala na internetové stránky. Syn měl svalové křeče a spasmy. Lékaři nám vždy předepsali léky a mastě, ale vůbec to nepomáhalo. Pak jsme si půjčili lampu BIOPTRON a křeče po dvou dnech ustoupily. Synovi se moc ulevilo.
Jsem moc ráda, že nám firma ZEPTER darovala lampu BIOPTRON Pro 1 a chtěla bych jim strašně moc poděkovat. Od té doby, co máme lampu BIOPTRON, syn svalové křeče ani spasmy nemá. Lampou svítíme 5krát denně po dobu 15 minut. Vzhledem k postižení má syn i bolesti zad. I na tuto bolest používáme lampu a bolest ustupuje.

Rozhovor společnosti Zepter International poskytla Simona Kubátová.


Více o BIOPTRON Pro 1 »

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

BProOne.jpg

BIOPTRON Pro 1 se stolním stojanem

Bioptronová lampa BIOPTRON Pro 1, střední model bioptronové lampy, je určen jak pro použití v domácnostech, tak ve sportovních klubech nebo fitness centrech. Dále se tato biolampa h...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»