Polévky a těstoviny
Zelná polévka s bramborami a jemnou klobásou
Ingredience (6 porcí):
• 450 g italské kuřecí nebo krůtí klobásy nakrájené na plátky o síle 1,2 cm
• 2 šálky (180 g) cibule nasekané nahrubo
• 2 polévkové lžíce rajčatové pasty
• 8 šálků (2 l) zeleninového vývaru
• 900 g oloupaných brambor nakrájených na kostky o velikosti 2,5 cm
• 675 g savojského zelí
• 3 snítky nadrobno nasekané čerstvé petrželky
• 1 šálek (90 g) čerstvě nastrouhaného vyzrálého pikantního sýru, např. Pecorino Roman
Sůl, čerstvě mletý černý pepř dle chuti
více»21.08.2012
Jarní dušená zelenina
Ingredience (4 porce)
Zelený hrášek (vyloupaný z lusků) | 400 g |
Boby (vyloupané z lusků) | 400 g |
Zelený chřest | 400 g |
Fazolové lusky | 200 g |
Brambory | 4 ks |
Šalotka | 1 ks |
Aromatické byliny (zelená petrželka, pažitka, kerblík, máta) |
10 g |
Zeleninový vývar | 300 ml |
Extra panenský olivový olej | 40 ml |
Sůl |
14.07.2011
Spaghetti á la norma
Ingredience (4 porce)
Špagety 400 g
Zralá podlouhlá rajčata 250 g
Lilek 2
Sýr ricotta (slaný) 100 g
Česnek 1 stroužek
Bazalka
Extra panenský olivový olej 1 šálek
Sůl, Pepř
07.02.2011
Kroupy se zeleninou a bylinkami
Ingredience (4 porce)
Kroupy 280 g
Celer 150 g
Mrkev 150 g
Cibule 1
Červená paprika 1
Žlutá paprika 1
Tykev 1
Extra panenský olivový olej 50 g
Sůl, Bílý pepř, Zelená petrželka, Pažitka, Kopr, Majoránka
07.02.2011
Krém ze zelené brokolice a dýně
Ingredience (4 porce)
Zelená brokolice 500 g
Dýně 500 g
Cibule 1
Sůl
Extra panenský olivový olej
Bílý pepř
06.02.2011
Dýňový krém s parmezánem
Ingredience (4 porce)
Dýně 600 g
Extra panenský olivový olej 50 ml
Cibule 2
Zeleninový vývar 400 ml
Sýr parmezán 50 g
Sůl
06.02.2011
Harissa polévka s mrkví a pomerančem
Ingredience (4 porce)
Pomeranče 4
Mrkev 4
Cibule 1
Harissa omáčka 100 g
Nasekaná zelená petrželka 10 g
Extra panenský olivový olej 50 ml
Chléb 4 krajíčky
06.02.2011
Kroupová polévka s bazalkou
Ingredience (4 porce)
Kroupy 160 g
Cibule 1
Mrkev 1
Celer 1 řapík
Čerstvé rajče 1
Zeleninový vývar 400 ml
Pesto
Čerstvá bazalka 20 g
Extra panenský olivový olej 20 ml
Strouhaný parmezán 10 g
Piniové oříšky 5 g
Sůl a pepř podle chuti
06.02.2011
Rýže s vodkou a citronem
Ingredience (4 porce)
Bílá rýže 350 g
Malá cibule 1
Celer 1
Zeleninový vývar 1 l
Vodka 1 dcl
Citronová šťáva a strouhaná kůra
Strouhaný parmezán 40 g
Sůl a černý pepř
06.02.2011
Bramborové noky s krémem z červeného zelí
Ingredience (4 porce)
Červené zelí 1
Zeleninový vývar 300 ml
Brambory (vařené) 500 g
Bílá mouka (hladká) 150 g
Vejce 1
Vejce (žloutek) 1
Muškátový oříšek 1 g
Nasekaná zelená petrželka 5 g
Extra panenský olivový olej 20 ml
Sůl a pepř na dochucení
06.02.2011
Zeleninové curry
Ingredience (4 porce)
Brambory 2
Mrkev 1
Celer 1 řapík
Cuketa 1
Zelený hrášek 100 g
Zelenina (květák, brokolice, chřest) 100 g
Extra panenský olivový olej 60 g
Vejce 2
Špetka soli, Kari koření
Mléko, Strouhanka
06.02.2011
Polenta se čtyřmi druhy sýra
Ingredience (4 porce)
Kukuřičná mouka 250 g
Sýr fontina 100 g
Sýr taleggio 100 g
Sýr casera 100 g
Sýr parmezán 100 g
Sůl 5 g
06.02.2011