Syncro-Clik®
VIDEORECEPT: Vepřo knedlo zelo a la Zepter
Ingredience (pro 4 osoby):
600 g vepřové krkovice
2 cibule
600 g brambor / bramborový knedlík (500 g brambor, 80 g hrubé mouky, 40 g krupice, 1 vejce, sůl)
1 sáček bílého kysaného zelí
grilovací koření
18.10.2013
Gurmánská hovězí žebírka
Ingredience (8 porcí):
• 3 polévkové lžíce hořčice
• 1,4 –1,6 kg krátkých hovězích žebírek silných 6 cm (odstraňte přebytečné tučné maso)
• 1/3 šálku mouky
• 1/4 šálku (60 ml) olivového oleje
• 4 pórky (pouze bílá část) nakrájené na kolečka
• 1/3 šálku (80 ml) nasekané petrželky
• 1 šálek nakládaných drcených rajčat
• 1 a 1/2 šálku (180 ml) zeleninového vývaru
• 1/4 šálku (60 ml) sherry
• 1 polévková lžíce hnědého cukru
• 1 a 1/2 kávové lžičky soli
• 1/4 kávové lžičky pepře
• 6 karotek nakrájených na kousky o velikosti 5 cm
• 6 středně velkých oloupaných brambor, nakrájených na plátky o síle cca 1 cm
• 1/4 šálku (60 ml) kysané smetany
• 1/4 šálku (60 ml) rozpuštěného másla
• 1 a 1/2 polévkové lžíce bramborového škrobu
21.08.2012
Zelná polévka s bramborami a jemnou klobásou
Ingredience (6 porcí):
• 450 g italské kuřecí nebo krůtí klobásy nakrájené na plátky o síle 1,2 cm
• 2 šálky (180 g) cibule nasekané nahrubo
• 2 polévkové lžíce rajčatové pasty
• 8 šálků (2 l) zeleninového vývaru
• 900 g oloupaných brambor nakrájených na kostky o velikosti 2,5 cm
• 675 g savojského zelí
• 3 snítky nadrobno nasekané čerstvé petrželky
• 1 šálek (90 g) čerstvě nastrouhaného vyzrálého pikantního sýru, např. Pecorino Roman
Sůl, čerstvě mletý černý pepř dle chuti
více»21.08.2012
Losos v páře se zeleninou
Ingredience (4 porce):
• 4 čerstvé filety z lososa
• 4 hřebíčky
• 5 cm čerstvého zázvoru
• 3 polévkové lžíce sójové omáčky
• 4 polévkové lžíce cukru
• čerstvě mletý černý pepř
• 4 polévkové lžíce olivového oleje
• 2 karotky
• 4 jarní cibule a 4 šalotky
• 2 červené papriky a 2 žluté papriky
• červená chilli paprička
• 300 g bílé rýže
21.08.2012
Kuřecí stehýnka na kari
Ingredience (4 porce)
Kuřecí stehýnka |
4 ks |
|
Cibule | 2 ks |
|
Jablka | 2 ks |
|
Olivový olej | 20 ml | |
Kari | 5 g | |
Zelená petrželka | 2 snítky | |
Sůl a pepř |
14.07.2011
Jarní dušená zelenina
Ingredience (4 porce)
Zelený hrášek (vyloupaný z lusků) | 400 g |
Boby (vyloupané z lusků) | 400 g |
Zelený chřest | 400 g |
Fazolové lusky | 200 g |
Brambory | 4 ks |
Šalotka | 1 ks |
Aromatické byliny (zelená petrželka, pažitka, kerblík, máta) |
10 g |
Zeleninový vývar | 300 ml |
Extra panenský olivový olej | 40 ml |
Sůl |
14.07.2011
Dýňový krém s parmezánem
Ingredience (4 porce)
Dýně 600 g
Extra panenský olivový olej 50 ml
Cibule 2
Zeleninový vývar 400 ml
Sýr parmezán 50 g
Sůl
06.02.2011
Bramborové noky s krémem z červeného zelí
Ingredience (4 porce)
Červené zelí 1
Zeleninový vývar 300 ml
Brambory (vařené) 500 g
Bílá mouka (hladká) 150 g
Vejce 1
Vejce (žloutek) 1
Muškátový oříšek 1 g
Nasekaná zelená petrželka 5 g
Extra panenský olivový olej 20 ml
Sůl a pepř na dochucení
06.02.2011
Polenta se čtyřmi druhy sýra
Ingredience (4 porce)
Kukuřičná mouka 250 g
Sýr fontina 100 g
Sýr taleggio 100 g
Sýr casera 100 g
Sýr parmezán 100 g
Sůl 5 g
06.02.2011