Novinky Zepter pomáhá Dobré zkušenosti Akce

S párou uklidím vždy dokonale

29.01.2014

Moderní domácnost vyžaduje moderní a výkonné pomocníky pro úklid, kteří nejen snadno odstraní všechny nečistoty, ale také maximálně celý proces úklidu urychlí a usnadní. Jedním z takových pomocníků je bez pochyby i Tuttoluxo 6SB. „Protože jsem v oblasti úklidu lehce pokrokový typ, vytírání rukama mi nesedí. Pokud si můžu něco ulehčit nebo udělat jinak, tak to dělám jinak. Takže jsem hledala něco, co by za mě vytíralo. V parní mopy za 1500 Kč jsem ale neměla moc důvěry. Nápad, že se dá jedním přístrojem vysát a zároveň vytřít, mi přijde úžasný, a proto padla moje volba na Tuttoluxo 6SB. Už druhý úklid s tuttoluxem mě definitivně přesvědčil, že jsem udělala dobrý nákup,“ popisuje svou motivaci k nákupu multifunkčního čisticího systému tuttoluxo paní Kateřina Zouharová. 

Jak dlouho znáte společnost Zepter International?

Je to asi patnáct nebo dvacet let, co si moje maminka koupila od společnosti Zepter nádobí, které má a používá dodnes. A za pár let na to si pořídila systém vacSy. A ten si od ní půjčuju, kdykoli potřebuju. Dokonce teď uvažuju o tom, že si ho koupím. V době, kdy jsem bydlela v centru Ostravy, mi nepřipadalo až tak důležité ho mít, zvláště když máte obchod za rohem a umíte hospodárně vařit. Teď ale, když bydlíme na vesnici, kde obchod s potravinami zavřou ve čtyři hodiny a pak už nic nekoupíte, to vidím úplně jinak. Takže vacSy se určitě podle mě vyplatí při nákupu většího množství potravin, například salámů, kterým výrazně prodlouží trvanlivost. Ráda také používám kosmetiku Zepter, třeba krém na ruce je skvělý.

Vyzkoušela jsem různé čisticí systémy od jiných značek, ale plně spokojená jsem až s Tuttoluxo 6SB

Jak byste popsala své dosavadní zkušenosti s čisticím systémem Tuttoluxo 6SB?

S podobnou technologií, jakou využívá tuttoluxo, tedy kombinace páry a vysávání, jsem se setkala už asi před patnácti lety. Bohužel tehdy výrobce, kterého nebudu jmenovat, tento skvělý nápad nedotáhl až k dokonalosti – dělalo to spoustu neplechy, úklid s přístrojem nebyl příjemný, trubky pálily do rukou a občas mi po nich tekla i voda –, a proto jsem ho asi za tři roky zavrhla a už ani nevím, kde tento přístroj skončil. V průběhu času jsem tak vyzkoušela různé čisticí systémy od jiných značek, ale plně spokojená jsem až s multifunkčním čisticím systémem Tuttoluxo 6SB od společnosti Zepter.

O jeho nákupu jsem začala uvažovat, když jsme se přestěhovali do novostavby rodinného domu, kde je třeba pravidelně uklízet velký prostor – jsou tady plovoucí podlahy, dlažba… A navíc je tady s námi také Advík (pětiletý stafford bullteriér – pozn. red.). Ten má svoji krásnou svobodu, kterou mu závidím, protože jako jediný z nás se nemusí přezouvat. Ačkoli je to velmi inteligentní pes, tohle prozatím nezvládl. (smích) Občas se mi ho podaří odchytit a utřít mu packy, ale v létě je to absolutně bez šance, takže na podlaze jsou za chvíli vidět ťápoty. Velmi zajímavé je i to, že ikdyž Advík považuje v našem domě všechny věci za svoje hračky. Pouze tuttoluxo přijal bez výhrad a útoků. Se zbylými dvěma vysavači, které máme v domácnosti, bojuje a útočí na ně. (smích)

Protože jsem v oblasti úklidu lehce pokrokový typ, vytírání rukama mi nesedí. Pokud si můžu něco ulehčit nebo udělat jinak, tak to dělám jinak. Takže jsem hledala něco, co by za mě vytíralo. V parní mopy za 1500 Kč jsem ale neměla moc důvěry. Nápad, že se dá jedním přístrojem vysát a zároveň vytřít, mi přijde úžasný, a proto padla moje volba na Tuttoluxo 6SB. Už druhý úklid s tuttoluxem mě definitivně přesvědčil, že jsem udělala dobrý nákup.

Žádným jiným způsobem než s párou jsem kuchyňskou desku nikdy tak dokonale neuklidila

Naučila jsem se s ním uklízet podle určitého postupu, který mi ulehčuje život. Nejprve vysávám nečistoty z podlahy, a teprve poté začnu uklízet s párou. Jako první vyčistím kuchyňskou desku, která pak vypadá jako nová. Žádným jiným způsobem než s párou jsem ji nikdy tak dokonale neuklidila. Ať jsem se snažila sebevíc, tak s žádnou chemikálií jsem fleky a nečistoty úplně neodstranila, zatímco s párou jsou všechny nečistoty z kuchyňské desky okamžitě pryč. Nevím, jak je to možné, ale je to tak. Tím, že to není chemie, ale pára, tak je to geniální, protože nemusíte uklízet linku celou. Když uvidíte nějaký kypanec, tak ho jednoduše odstraníte, a nějaké dramatické čištění celé kuchyňské linky tím pádem odpadá. Nebudu ji přeci každý týden leštit celou, na to nemám ani chuť, ani čas, a především ani povahu. Díky tuttoluxu nemusím při úklidu už používat žádné chemické prostředky.

Ačkoli je náš dům novostavba, byla jsem opravdu překvapená, jak vroubkované dlaždičky v koupelně po vyčištění párou vzhledově doslova ožily. Dlažba najednou opravdu vypadala jako nová. Myslím, že vzhled jejího povrchu zřejmě ovlivnila do té doby používaná chemie, která na něm vytvořila jakýsi „film“, díky němuž dlaždice vypadaly jako letité.

Které funkce nejvíce využíváte?

Klasicky, prvotní je vysávání, párou uklízím lokální věci: nečistoty na lince, dlažbu v kuchyni atp. Na běžné žehlení už používám jen parní žehličku z tuttoluxa. Pára se nám s partnerem navíc skvěle osvědčila při odstraňování mušek a nejrůznějšího hmyzu z kožených motorkářských kombinéz, které jsou perforované, a nečistoty z nich odstraníte lehce jen párou. Ušetříme tak až 1500 Kč za čistírnu. Párou v kombinaci s odsáváním je tedy možné perfektně vyčistit a dezinfikovat kožené oblečení bez nutnosti využítí drahé čistírny.

Pravidelně také čistím potahy sedačky v obývacím pokoji – nejprve je vysaju a pak lehce přejedu párou –, na kterých se hodně zachycují psí chlupy. Před Vánocemi jsem s parním nástavcem zkusila vyčistit také velká francouzská okna. Kromě dokonalé čistoty mě překvapilo mimo jiné to, že při čištění párou nevznikají na skle vůbec žádné šmouhy. Zrovna svítilo slunce a já jsem si říkala: „Já to mám tak čisté.“ Díky tuttoluxu budu mít nejčistější okna v okolí. (smích)

Úplně úžasná věc je také to, že s párou perfektně vyčistím krbová dvířka od sazí. Navíc ihned po vyčištění krbových dvířek můžete klidně přejít na zrcadlo v koupelně a nic si nezapatláte. Opravdu se mi na tom líbí, že s tuttoluxem perfektně vyčistím i tu černou špínu.

Párou – samozřejmě z bezpečné vzdálenosti asi 30 cm – jednou za dva dny také očistím listy všech květin od prachu. Po třech týdnech pravidelné aplikace této „parní kúry“ kytky doslova ožily a začaly pořádně růst. Například palma v ložnici vypadala předtím na umření a teď nevíme, kdo v ložnici bude, jestli my nebo palma. (smích) Začala totiž neuvěřitelně růst a má tak obrovské listy, že už mi téměř připomíná filmovou Adélu. Zřejmě jí teplá vlhká pára dělá obzvlášť dobře.

Tuttoluxo má při vysávání tu geniální vlastnost, že nepřisává předměty, takže když vysáváte předložku na podlaze, dostanete z ní všechen prach, aniž by se vám „přicucla“ k nástavci. Po přejetí opravdu vidíte, že je uklizeno – předložka zbavená prachu vypadá úplně jinak. Nádoba, do které se vysává prach, je navíc lehká, má ideální velikost, a proto padne do ruky a dobře se s ní manipuluje.

Podle mě vůbec nelze tuttoluxo srovnávat s běžnými vysavači

Jakými přednostmi podle vás tuttoluxo oproti „běžným vysavačům“ vyniká?

Podle mě vůbec nelze tuttoluxo srovnávat s běžnými vysavači. Asi největší jeho výhodou je kombinace klasického vysávání a parního čištění. Předností je i kompaktnost celého přístroje – není to žádná velká krabice – a povedený design.

Doporučila byste čisticí systém Tuttoluxo 6SB i ostatním?

Ano, určitě bych ho doporučila i ostatním a už jsem to také několikrát udělala. Velmi mě potěšilo i to, že všechen spotřební materiál, jako jsou filtry nebo těsnění, je k dostání za příznivé ceny i ve srovnání s klasickými vysavači běžně prodávanými v maloobchodní síti.

Rozhovor společnosti Zepter International poskytla Kateřina Zouharová, spokojená zákaznice

Více o TUTTOLUXO 6SB »



Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

vaporizer.aspx.jpg

Set vaporizér

Set vaporizér je příslušenství, které je možné si dokoupit k přístroji Tuttoluxo 6SB. Pro zvlhčení vzduchu a pro aromatizaci a provonění vzduchu.
VS-160.jpg

VacSy Standard set

Tato souprava je složená z celé řady příslušenství a je vhodná pro středně velké domácnosti. Vakuové balení pomáhá zlepšovat zdravotní nezávadnost potravin, protože je chrání před m...
TL6S_black2.jpg

TUTTOLUXO 6SB

TUTTOLUXO 6SB vás snadno zbaví nečistot, roztočů a všech ostatních mikroskopických tvorů žijících v našich domácnostech. A činí toho ještě mnohem více, aniž bychom museli náš život ...
PNK-414.jpg

Krém na ruce

Základní ošetření rukou, které uchovává a obnovuje mladistvý vzhled a krásu vašich rukou a nehtů.

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»