Novinky Zepter pomáhá Dobré zkušenosti Akce

Zepter vyhlašuje 8. ročník soutěže ARTZEPT 2011

21.04.2011

Soutěž ARTZEPT je určená pro mladé talenty z celého světa, 1.cenou je opět 10 000 €! Účastnící se designéři mohou nejpozději do 20.října 2011 zasílat své vlastní práce na téma letošního ročníku: ”A BOX FOR EVERYTHING & NOTHING“ („DÓZA NA VŠECHNO A NA NIC“).

Toto téma je zaměřené na dózu jakéhokoli tvaru, s minimálními rozměry nejméně 10 × 10 cm a maximálními rozměry 30 × 30 cm. Mělo by se jednat o jedinečná díla podepsaná svými autory. Přihlášené práce by měly být v první řadě funkční, s uměleckým a estetickým provedením. Zároveň by měly být pokud možno pokrokové a šetrné k životnímu prostředí. Čistě koncepční práce na výstavu přijímána nebude. Hodnoceny budou práce provedené všemi technikami zahrnujícími materiály jako sklo, kov, plast, keramika a kombinované materiály.

Vítěze soutěže určí porota, ve které zasednou přední zástupci světového designu, například umělecká ředitelka předešlých ročníků Artzept Gordana Biba Markovic, historička umění a umělecká kritička, profesor Bořek Šípek, architekt a designér, umělecký ředitel Carlo Magnoli a průmyslový designér Bendik Torvin.

Vítězové získají tyto ceny:

  • 1. cena: 10 000 €

  • 2. cena: výrobky Zepter v hodnotě 4 000 €

  • 3. cena: výrobky Zepter v hodnotě 3 000 €

Slavnostní vyhlášení vítězů se bude konat v italském Miláně na konci roku 2011.

Díla zúčastněných designérů budou vystavena na putovní výstavě organizované společností Zepter International, která se bude konat ve velkých městech po celém světě, a budou zobrazena v katalogu výstavy. Artzept se od chvíle svého založení v roce 2004 každým rokem rozrůstá a stal se jednou z předních světových soutěží v oblasti designu. Soutěž založila filantropka paní Madlena Zepter čistě z úmyslu projevit a podpořit svou vášeň pro umění. Jejím cílem bylo a je podporovat kreativitu, podněcovat nové nápady a dodávat odvahu mladým talentům. Tato cena je rovněž jakýmsi způsobem „prověřování“ nových talentů pro společnost Zepter. Zepter se pyšní kvalitou designu svých výrobků a prostřednictvím svých pěti značkových divizí – Medical, Cosmetics, Luxury, Home Art a Home Care – propaguje a dodává výrobky specifického designu, které zprostředkovávají vyšší ideály zakladatele společnosti pana Philipa Zeptera. Podle nich musí výrobek nejenom plnit svou funkci, ale měl by – právě prostřednictvím této funkce – usilovat o změnu životního stylu spotřebitele a usnadňovat posun směrem ke zdravějšímu životnímu stylu. Zepter, žijte déle – to je cíl, který si společnost stanovila, cíl, na kterém se podílejí významní světoví designéři od modernistů až po tu nejvyšší špičku současných průmyslových designérů.

Své exponáty zasílejte do 20. října 2011 na adresu:

ZEPTER INTERNATIONAL Brid Marketing - ARTZEPT “A BOX FOR EVERYTHING & NOTHING” 2011
via Sibilla Aleramo, 13 - 20092 Cinisello Balsamo (MI) - Italy.

Přihlášení se do této soutěže je považováno za přijetí podmínek soutěže ze strany účastníka. Další informace a přihlášky: www.artzept.com

PRAVIDLA

1. Společnosti Zepter International je velkým potěšením, že může vyhlásit letošní soutěž určenou designérům a umělcům celého světa, kteří se chtějí zúčastnit výstavy „A BOX FOR EVERYTHING & NOTHING“ 2011.
2. Porota Mezinárodní designérské soutěže Zepter udělí 3 (tři) ceny:
• První místo získá cenu 10 000 €
• Druhé místo získá jako cenu výrobky Zepter v hodnotě 4 000 €
• Třetí místo získá jako cenu výrobky Zepter v hodnotě 3 000 €

PODMÍNKY PRO PŘIHLÁŠENÍ
1. Každý designér a umělec předloží:
A) „A BOX FOR EVERYTHING & NOTHING“ („Dózu na všechno a na nic“), to znamená dózu jakéhokoli tvaru, s minimálními rozměry nejméně 10 cm × 10 cm a maximálními rozměry 30 cm × 30 cm. Mělo by se jednat o jedinečná díla podepsaná svými autory. Přihlášené práce by měly být v první řadě funkční, s uměleckým a estetickým provedením. Zároveň by měly být pokud možno pokrokové a šetrné k životnímu prostředí. Čistě koncepční práce na výstavu přijímána nebude.
B) Hodnoceny budou práce provedené všemi technikami zahrnujícími materiály jako sklo, kov, plast, keramiku a kombinované materiály.
C) Každý designér a umělec může předložit pouze jednu přihlášenou práci.
D) Kompletně vyplněný formulář přihlášky, který lze stáhnout na www.artzept.com. V případě rukou vyplněné přihlášky je nutno psát čitelně a hůlkovým písmem (u rukou vyplněných žádostí nemůžeme zaručit, že údaje o účastníkovi budou v brožuře přepsané správně); přihlášku lze případně vyplnit také na psacím stroji a rukou podepsat.
E) Strojově psaný životopis se všemi relevantními údaji a se stručným popisem exponátů s uvedením hlavních technických a technologických rysů.
F) Vytisknuté barevné fotografie exponátu a/nebo CD ROM s exponátem; 13 × 18 cm nebo větší (pokud možno vysoké rozlišení). Veškeré výše uvedené materiály včetně exponátů by měly být nejpozději do 20. října 2011 doručeny na tuto adresu: ZEPTER INTERNATIONAL BRID MARKETING ARTZEPT 2011 „A BOX FOR EVERYTHING & NOTHING“
Via Sibilla Aleramo 13 - 20092 Cinisello Balsamo (MI) - Itálie
2. Práce došlé po určeném datu nebudou pro výstavu přijaty.
3. Organizátor nepřebírá odpovědnost v případě poškození či ztráty během přepravy, tj. před doručením prací na výše uvedenou adresu.
4. Zepter International uhradí náklady na pojištění prací během výstavy. Na slavnostní vyhlášení vítězů bude pozván pouze výherce první ceny. Zepter International si vyhrazuje právo kdykoli a bez předběžného upozornění změnit místo a datum slavnostního vyhlášení vítězů.
5. Ceny Artzept budou za vítěznou práci uděleny účastníkům, jejichž jméno/jména budou uvedena na přihlášce.
6. Každá případně vzniklá škoda bude posouzena komisí a umělci bude zaslána výsledná zpráva.
7. Na výstavu nebudou vzhledem k pojišťovacím nákladům přijímány exponáty, jejichž hodnota přesahuje 400 €.
8. Kurátor výstavy vybere po obdržení prací exponáty a porota Mezinárodní designérské soutěže Zepter rozhodne o vítězích. Místo 2. a 3. ceny nelze poskytnout náhradu v hotovosti. Veškeré oceněné exponáty se stanou majetkem společnosti Zepter International.
9. Vybrané a vítězné přihlášené práce budou předvedeny na výstavách, které se budou v průběhu let 2011–2012 konat v prodejnách Zepter a v uměleckých galeriích významných evropských měst. Organizátor uhradí náklady všech navazujících výstav, včetně nákladů na přepravu zohledňující křehké zboží a nákladů na pojištění a organizaci výstav.
10. Organizátor si vyhrazuje právo na změnu časového sledu výstav v závislosti na dostupnosti výstavních míst.
11. Výsledky vyhlášené porotou společnosti Zepter International a jména vítězů budou zveřejněna v recenzích Zepter a ve specializovaných časopisech, které budou zaslány všem zákazníkům společnosti Zepter International v zemích, v nichž se výstavy konají – jedná se o více než jeden milión adres. Jména účastníků soutěže budou převzata z přihlášek, proto je nezbytné, aby účastníci zajistili, že jejich jméno bude dobře čitelné.
12. Žádnou z vybraných a vystavených prací nelze z výstavy stáhnout před datem ukončení výstavy.
13. Organizátoři použijí reprodukce prací pro účely publicity a pro katalog; umělci se v souvislosti s výše uvedeným zřeknou svého práva na odměnu.
14. Každý vystavovatel bude v katalogu uveden s reprodukcemi vystavovaných prací.
15. Každý vystavovatel má právo na jeden katalog zdarma.
16. Podepsáním formuláře přihlášky k účasti na výstavách ARTZEPT 2011 „A BOX FOR EVERYTHING & NOTHING“ designér přijímá výše uvedené podmínky a pravidla. Autor na přihlášce uvede, zda si přeje darovat své dílo organizátorovi nebo zda chce, aby mu bylo vráceno.


Přejeme vám v soutěži mnoho úspěchů. Společnost Zepter International vynaloží veškeré úsilí, aby tuto koncepci pozvedla na světovou úroveň tím, že bude výstavu Artzept předvádět ve významných evropských městech, a to každoročně s novým tématem.

Formulář přihlášky je ke stažení ve formátu PDF na adrese www.artzept.com nebo ZDE. Ohledně dalších informací pište, prosím, na tyto e-mailové adresy: artzepter@award.com nebo slowstar@ptt.rs

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»