Katalog O nádobí Masterpiece Recepty Nejčastější otázky Zdravé vaření Spokojení zákazníci Rady odborníků

Bramborové noky s krémem z červeného zelí

06.02.2011

Ingredience (4 porce)

Červené zelí                                       1
Zeleninový vývar                             300 ml
Brambory (vařené)                         500 g
Bílá mouka (hladká)                        150 g
Vejce                                                   1
Vejce (žloutek)                                 1
Muškátový oříšek                             1 g
Nasekaná zelená petrželka           5 g
Extra panenský olivový olej          20 ml
Sůl a pepř na dochucení

POSTUP PŘÍPRAVY

Červené zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme na jemné proužky. Zelí dáme spolu se zeleninovým vývarem do nádoby o objemu 4,2 l (Z-2042) a přiklopíme poklicí Syncro–Clik (Z-420-20). Zapneme zdroj ohřevu a jakmile se červený knoflík vysune do horní polohy, zmírníme intenzitu ohřevu a necháme 5 až 7 minut vařit (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli). Zdroj ohřevu před koncem procesu vaření vypneme a až se tlak uvnitř nádoby sníží (červený knoflík je zasunutý dole), odklopíme poklici. Obsah nádoby rozmícháme pomocí přístroje MixSy (VO-022-K) do hladka. Podle chuti osolíme a opepříme. Uložíme na teplém místě.

V misce (Z-CB24) smícháme rozmačkané brambory, vejce, žloutek, muškátový oříšek a mouku a vypracujeme pevné těsto. Podle chuti osolíme. Těsto rozdělíme na proužky o síle 2 cm a vytvoříme vytvoříme z nich malé kuličky. Do nádoby o objemu 4,0 l (Z-2440) nalijeme zhruba 2 litry vody, zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a přivedeme vodu k varu. Noky vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu (asi 2 minuty). Pro zcezení noků použijeme  nádobu s děrovaným dnem (Z-S24).  Zelný  krém  rozdělíme  do  jednotlivých  misek a navrch položíme noky. Ozdobíme sekanou petrželkou a pokapeme extra panenským olivovým olejem. Podáváme teplé.

Pro přípravu noků se nejlépe hodí staré brambory.

Nutriční hodnota na jednu porci:

Kcal                333
Bílkoviny           13
Tuk                    8
Uhlohydráty       55

Komentáře
*
*
* povinné položky

Nejsou žádné komentáře

Související produkty

syncro-clik.jpg

Syncro-Clik®

Rychlejší než kdykoliv předtím - stačí pouhý jeden "Syncro-Clik" a svou nádobu Zepter přeměníte na tlakový hrnec! Syncro-Clik je speciální poklice, kterou lze používat na všechny ná...
Z-S24.jpg

Nádoba s děrovaným dnem, Ø 24 cm

Nádoba s děrovaným dnem o průměru 24 cm. Multifunkční použití, kombinovatelná se všemi nádobami Zepter o stejném průměru. Umožňuje vaření v páře, ideální pro přípravu příloh (zeleni...
Mixsy_VG-022-K_01.jpg

Mixér MixSy

Multifunkční kuchyňský tyčový mixér, který vás nenechá nikdy na holičkách a vždy je připravený k vašim službám. Šetří čas, námahu i peníze. Můžete jej používat přímo v nádobách na v...
Z-CB24.aspx.jpg

Miska, Ø 24 cm

Inovace Zepter: Lze použít jako poklici pro zvětšení objemu nádoby Vaření nad sebou Lze také použít jako plochu pro ohřev Pro uchovávání potravin ...

Novinky

vhz.jpg

Vyhodnocení Narozeninové hry Zepter

Společnost Zepter International oslavila 25 let svého působení v České republice. U této příležitosti jsme pro naše zákazníky připravili soutěž s krásnými cenami. Nevyhráli jste?...
více»
logo.jpg

Zepter partnerem prestižní akce –Týdne italské kuchyně

Zepter podpořil první Týden italské kuchyně ve světě, který spolupořádá Velvyslanectví Italské republiky, velvyslanec Itálie Aldo Amati a Italský kulturní institut. V Praze následov...
Archiv → více»

Zepter pomáhá

thion_krajina.jpg

Zepter čistička vzduchu pomáhá v domově pro seniory

Všichni jsme už slyšeli, že vzduch venku je dnes silně znečištěn nejen ve městě, ale i na venkově. Ale věděli jste, že vzduch uvnitř našich domovů může být až 100krát horší než venk...
Archiv → více»

Akce

zepter2.jpg

Soutěž! Švýcarská kosmetika Swisso Logical pro Vás!

Vyhrajte balíček luxusní kosmetiky Swisso Logical, která je vyvinuta přímo pro stárnoucí pleť a na vrásky.  Hypoalergenní a bez parabenů SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA....
Archiv → více»